IR Savnanje

Infra savne so sodobni dosežek ogrevalnega učinka, ker INFRA ŽARKI delujejo globinsko celo do 4 cm, pri tem pa dosegajo še hitrejše in intenzivnejše potenje pri nižji temperaturi od drugih savn - 50 stopinj celzija. INFRA ŽARKI so z delovanjem v telo zdravilni, priporoča se predvsem tistim, ki so občutljivi na visoke temperature-starejši ljudje in tisti, ki z manj napora želijo doseči čim večji učinek kot preventiva za krepitev zdravja. Zdravljenje z infrardečo toploto je postalo zelo uveljavljen način terapije, saj pospešuje zdravljenje bolezni oziroma njihovo preprečevanje (poškodbe tkiv ali pospeševanje zdravljenja kroničnih obolenj, v primeru poškodb tkiv, bolečin v križu, artritisa ramenskega sklepa, težav s kolki, bolečin pri menstruaciji, nevrodermatitisu, ekcemov, postoperativnih infekcij, pljučnice, vnetja hrbta, pljučnic pri otrocih in ozeblin).
Infrardeča toplota pomaga izločati strupene snovi iz našega telesa in porabljati maščobe.
Infra savna pospešuje razgrajevanje in izločanje celulita (maščobe, voda in odpadne snovi).
Infrardeča toplota spodbuja prekrvavitev v koži, kar ohranja lepo, mladostno in mehko kožo. Zaradi učinka globinskega čiščenja je koža videti bolj zdrava, prosta nečistoč obenem pa odstranimo odmrle celice (učinek pilinga). Izboljšuje in krepi elastičnost kože, kar je bistvenega pomena v boju proti gubam. Savna zagotavlja izjemno pomoč pri zdravljenju aken, izpuščajev, luskavice, opeklin in drugih poškodb kože.
Infrardeča toplota zelo učinkovito pomaga pri zvinih, glavobolih, bolečinah v hrbtu, revmi, krčih... Po treningih IR savnanje zagotovi hitro regeneracijo mišic, kar ohrani mišico zdravo in bolj pripravljeno na naslednji trening.
Pospešeno izločanje toksičnih snovi s pomočjo IR kabine razbremenjuje ledvice, pri čemer se zmanjšujejo težave ko so posledica motenj v delovanju ledvic (otekli členki, okončine).

  • lajšanje bolečin zatilja, ter celotnega hrbtnega dela
  • regulacija imunskega sistema
  • intenzivno razstrupljanje telesa z močnim znojenjem
  • pospešena porabo kalorij
  • odprava stresnih napetosti
  • izboljšano psihofizično počutje...

  • Če greste v IR savno pred treningom, bo ogrevanje kvalitetnejše. Telo bo dovolj segreto, da ga boste lahko izpostavili naporom. Po treningu, ko smo prijetno utrujeni nas IR savnanje sprosti.